Op een schaal van 1 tot 14, waar zit jouw huidverzorging? Als het meeste 5,5 of lager is – super!

Natuurlijk is de schaal waarnaar we verwijzen de pH-schaal. Wat u misschien niet weet, is dat de pH van huidverzorging zowel de penetratie als de werkzaamheid van de producten en behandelingen kan beïnvloeden, evenals de reactie van de huid erop. Dit is waarom bij Alpha-H al de producten zijn geformuleerd met een optimale pH-waarde.

pH-geoptimaliseerde producten helpen de gezondheid en integriteit van de huid te behouden – voornamelijk de zuurmantel.

Wat is de zuurmantel?

De zuurmantel van de huid bestaat uit natuurlijke talg, zuren, dode huidcellen en zweet die een laagje vormen op de bovenste laag van je huid. Dit zorgt voor een gezonde barrière van de huid om deze te beschermen tegen schadelijke bacteriën, milieuverontreinigende stoffen en trans-epidermaal vochtverlies. Zie het als de eerste verdedigingslaag van je huid. Daarom is het zo belangrijk om goed voor je zuurmantel te zorgen, omdat deze gezond moet blijven om goed te functioneren, en dat is wat een uitgebalanceerde pH doet. Wanneer de pH uit balans is, kunnen er huidproblemen ontstaan, waaronder overmatige droogheid, talgproductie, acne en zelfs ontstekingen terwijl het probeert te compenseren.

Wat is pH?

pH is een meetschaal van 0 (extreem zuur) tot 14 (extreem alkalisch) die aangeeft hoe zuur of alkalisch een product is. pH 7 wordt als neutraal beschouwd.

De natuurlijke pH-waarde van de huid is licht zuur en ligt meestal tussen de 4,2-5,6. Om je huid sterk en veerkrachtig te maken, moet de zuurmantel een licht zuurbalans van ongeveer pH 5,5 behouden.

Wanneer de huid naar een alkalische pH neigt, kan deze droog en gedevitaliseerd worden en tekenen van vroegtijdige veroudering vertonen, zoals fijne lijntjes, rimpels en hyperpigmentatie. Is te pH te zuur, dan kan dat leiden tot ontstekingsaandoeningen zoals eczeem en acne.

Haal je huid uit zijn comfortzone

Hoewel het over het algemeen belangrijk is om een ​​evenwichtige pH-waarde voor je huid te behouden, zijn er momenten waarop het erg belangrijk kan zijn om je huid uit zijn comfortzone te halen.

Het award-winning product van ALPHA-H, Liquid Gold, is bijvoorbeeld geformuleerd met een lage pH van 2,7, wat betekent dat het voor kort de huidbarrière aantast. Deze tijdelijke verstoring (vanwege de lage pH) opent een weg voor glycolzuur om veel dieper in de huid door te dringen. Zie het als een ‘workout’ die je huid een kickstart geeft, waardoor je huid veerkrachtiger wordt. Dit is wat het Liquid Gold effect creëert.

Hoe breng je je huid weer in balans?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid een pH-waarde van 5,5 behoudt en een manier om dit te doen is door ervoor te zorgen dat jouw huidverzorgingsroutine gepersonaliseerd is samengesteld om specifieke huidproblemen te behandelen.

Allereerst: start je huidverzorgingsroutine met een pH-gebalanceerde reiniger. Het gebruik van een pH-gebalanceerde reiniger bereidt je huid automatisch voor om de stappen die volgen, beter op te nemen. Omgekeerd kan het constant strippen van de pH van de huid met agressieve, alkalische reinigingsmiddelen de uitgebalanceerde zuurmantel van de huid verstoren en allerlei huidproblemen veroorzaken. Alle Alpha-H cleansers zijn pH-gebalanceerd.

Als de huid overreageerd, doe dan een stapje terug, en bouw het op. Door je te concentreren op de basis: jouw geadviseerde supplementen, een zachte reiniger, serum, een dagelijkse SPF, en nachtcrème, zal alles weer in balans komen.

Als je meer informatie nodig hebt of een huidverzorgingsroutine wilt die volledig is afgestemd op jouw specifieke huidbehoeften, voer dan ons gratis Online Huidadvies in, en onze huidspecialisten sturen jou binnen 3 werkdagen een gepersonaliseerd advies toe.

Geef een reactie